miercuri, 23 iulie 2008

Disclaimer

Blogul a fost blamat pentru dezvăluirea unor informaţii. De ce? Sunt informaţii cu caracter general, ce privesc toţi membrii asociaţiei, nu doar pe cei înregistraţi pe grupul Yahoo. Corespondenţa dezvaluită le este adresată tuturor locatarilor din complex pentru că toţi au dreptul de a cunoaste ce s-a întreprins în reprezentarea lor. Restricţionarea accesului la informaţie este un deziderat defavorizant. Cu toţii avem dreptul la opinii, mai ales când este vorba de confortul nostru.

Cu toate acestea, administratorii forumului nu-şi asumă responsabilitatea conţinutului comentariilor postate. Ele beneficiaza de dreptul la liberă exprimare, nerestricţionat pe acest blog. Cu toate acuzele de cenzură, aceasta nu există decât în cazuri particulare, unde conţinutul comentariilor are un caracter discriminatoriu. Cele trei comentarii ce au fost şterse conţineau apelative oneroase cu caracter rasial ("amprentatu") la adresa unuia dintre vecinii noştri.

Conform Legii 365/2002, art 14, Furnizorul de găzduire nu răspunde pentru informaţia găzduită,dacă îndeplineşte oricare din următoarele două condiţii :

a) furnizorul de servicii nu are cunoştinţã despre faptul cã activitatea sau informaţia stocatã este nelegalã şi, în ceea ce priveşte acţiunile în daune, nu are cunoştinţã despre fapte sau circumstaţe din care sã rezulte cã activitatea sau informaţia în cauzã ar putea vãtãma drepturile unui terţ;

b) având cunoştinţã despre faptul cã activitatea sau informaţia respectivã este nelegalã ori despre fapte sau circumstanţe din care sã rezulte cã activitatea ori informaţia în cauzã ar putea vãtãma drepturile unui terţ, furnizorul de servicii acţioneazã rapid în vederea eliminãrii sau a blocãrii accesului la aceasta.

În aceste condiţii, administratorii blogului îşi rezervă dreptul de a elimina oricare dintre comentarii ce sunt suspectate de continutul ce aduce vătămare directă sau indirectă unei persoane, atata vreme cât se fac mentiuni asupra comentariilor în cauză.

În ce priveşte “spălarea rufelor în public”, administratorii blogului nu se găsesc responsabili în relaţie cu conţinutul comentariilor, ele beneficiind de umbrela anonimatului, ci doar pentru conţinutul posturilor, conţinut ce este obiectiv, documentat şi priveşte doar starea de fapt din complexul Jupiter.

Niciun comentariu: