vineri, 25 iulie 2008

Primii pasi (dupa douaj de ani)

Minunea minunilor s-a produs. Ieri (24), însă datată cu data de alaltăieri (23), dar chiar şi aşa depăşind cu două zile termenul legal de 30 de zile pentru răspuns a apărut reacţia scrisă la solicitarea Asociaţiei de proprietari depusă cu numărul de intrare 557/23.06.2008 la sediul RCC şi adresată investitorului, executantului şi proiectantului acestora.

Astfel, din ciclul "Păcăleală pă faţă”, sub egida “nici nu mai ştiu dacă să râd sau să mă umfle plânsul” va prezentăm produsul unor minţi luminate la solicitările noastre cinstite.

Ne-am luat libertatea de a include în răspunsul primit şi formularea iniţială a problemelor menţionate. Raspunsurile au primit, totuşi întâietate, beneficiind de chenare roşii.




Administratorii forumului îşi iau angajamentul ca în cel mai scurt timp specialiştii proprii să facă o analiză amănunţită a acestor răspunsuri, pe care vă vom prezenta-o în episoade.

22 de comentarii:

Anonim spunea...

Vreau sa stiu si eu unde exact este adapostul de aparare civila!

Anonim spunea...

Dreptul de folosinta pentru parcarile supraterane a fost vandut si nu transmis cu titlu gratuit. Nici in antecontract si nici in contractul de vanzare-cumparare nu exista acest termen de "titlu gratuit". A avut pret separat in oferta (am oferta de la acea data).

Am facut demersuri pentru lamurirea acestei situatii si la notar si la conducerea RCC. Notarul crede (auziti bine crede) ca terenul de sub parcarile supraterane apartine Dlui Yilmaz. Firma zice ca nu. Pe cine sa mai crezi?

Fara comentarii.

Anonim spunea...

pentru inceput doar cateva intrebari simple:

* unde a fost realizat adapostul de aparare civila ???

* de ce s-a vandut de catre Yilmaz dpretul de folosinta a parcarilor aflate la suprafata cu 6000 si 8000 euro atata timp cat noi locatarii platim impozit pe acele spatii ???

* de ce miroase in bai a mancare de la vecini daca sunt conducte separate de aierisire ???

* ce intelege-ti prin facilitati atat timp cat in antecontract erau mentionate sala de fitnnes,sauna, teren de tenis, country club ESCLUSIV LOCATARILOR ????


PS: cred ca singura varianta e sa ne unim si sa actionam pe toate caile LEGALE. Sa lasam justitia si organele competente sa decida.

Anonim spunea...

incredibila lipsa de raspundere a RCC in ceea ce priveste problemele ansamblului.

PS: se observa clar ca nu se doreste alceva decat grabirea preluarii scriptice cu ochii inchisi fara carte tehnica fara nimic.

florin.verboncu spunea...

Imi promisesem ca n-o sa citesc raspunsul RCC decat dupa ce ma intorc din concediu. N-am rezistat si acum regret ca l-am parcurs...

Ma gandeam ca alora de la Dan*ne li se interzicea sa mai prezinte in spoturile publicitare bucatile intregi de capsunele cum se ingramadeau sa intre toate intr-un minuscul pahar de iaurt, pe motiv ca e publicitate mincinoasa.
Acum RCC-ul (sau "ar si si") ne-a vandut vrabia de pe gard si tot noi ar trebui sa cadem in genunchi ca vezi Doamne, avem acces la metrou si ne putem trata de cap la 2 strazi mai incolo.
Eu personal, multumesc ca pot respira...e o "facilitate" nementionata in contract, care totusi ne-a fost acordata.

Pana acum eram de parere ca toate problemele pe care noi, ca cetateni, le avem in Romania, sunt general valabile oriunde in lume.

Mai nou, cred ca tot ce se intampla, se poate intampla DOAR in Romania (hai si Uganda, desi cu mici retineri).

Florin Verboncu

Anonim spunea...

De lifturile de proasta calitate de ce nu zice nimeni nimic? E normal sa se strice zilnic? Sau poate a fost un aranjament intre RCC si firma de intretinere ca sa aiba si ei o paine de mancat. Dupa numai un an de la punerea in functiune scartaie si troznesc din toate incheieturile si trebuie reparate zilnic. Si daca e sa se fi stricat din vina cuiva cred ca este din vina muncitorilor pt ca noi, restul eram la servici. Parerea noastra de nespecialisti este ca sunt si de calitate indoielnica si montate prost. Aveti bani sa le schimbam cu altele mai bune?

Anonim spunea...

IN ZIUA DE AZI PRETENTIA DE COMPLEX REZIDENTIAL CUPRINDE SI FACILITATI (MACAR CELE CUPRINSE IN CONTRACT) ALTFEL, RAMAN NISTE AMARATE DE BLOCURI COMUNISTE.

PANA LA PROBA CONTRARIE COMPLEXUL "REZIDETIAL" JUPITER RAMANE O MARE MINCIUNA.

Anonim spunea...

acum inteleg de ce FILIP LILIANA nu dorea sa incheiem contractele de vanzare cumparare la alti notari publici (in afara de PENCEA) Nu dorea ca un notar cinstit sa descopere inselaciunea cu PARCARILE SUPRATERANE TERENUL DE TENIS CU ADAPOSTUL ) mie mia cerut 5 milioane lei pentru o reducere de onorariu la Pencea dar filip nu mi a dat chitanta PAREREA MEA ESTE CA VA TREBUI SA FACEM PLA NGERE PENALA IMPOTRIVA LUI FILIP ,PENCEA, yilmaz Atunci cand am cerut un alt notar FILIP sa infuriat spunand ca ii blochez cartea funciara Cine ia mai dat banii pentru reduceri

Anonim spunea...

ATENTIE LA filip CA INCEARCA SA NE DEZBINE ARAGAND UNII PROPIETARI DE PARTEA EI DE ACORD CU SESIZAREA PARCHETULUIB GENERAL

Anonim spunea...

RASPUNSUL PRIMIT GE LA RCC REPREZINTA IMPERTINENTA,ABUREALA SI O JIGNIRE A PROPIETARILOR . AM VAZUT RELATII DE PRIETENIE INTRE FILP SI dna petre

Anonim spunea...

deacord cu plangerile penale ... mai ales pentru inselaciune in contract

zuccherato spunea...

Dragi locatari ai complexului Jupiter! Vi se insufla neincrederea de catre persoane rau-intentionate, caci complexul nostru respecta standardele in vigoare. Pai ia bagati la cap si nu mai comentati, caci la multe din sesizarile comisiei de preluare a spatiilor comune RCC raspunde ca "nu este cazul".
"Nu e cazul" pt asigurarea ventilatiei pe scari si in subsoluri( se face NATURAL, eee!); nu e cazul sa se asigure colane uscate pt pompieri( blocul nu e inalt mai ,fratilor ); nu e cazul sa se rezolve infiltratiile din subsoluri si de pe terase ( ce nu va puteti cumpara si voi incaltaminte de cauciuc pt cand o ploua ?!). In general, nu e cazul la cam nimic din ce solicitati.
Oricum multe din lucrari sunt efectuate peste cerintele de executie (ex. iluminatul si cica si aleile alea dintre bocuri de s-au facut deja gauri in ele, cica sunt cu materiale naturale scumpe!)
Iar RCC ne-a promis ca ne va face STERGATOARE DE PICIOREEEE!!!, uraaaa!, asta da realizare. Pai ce mai vreti mai, fratilor?
Iar geamurile low E intra la facilitati in complex, mai, precum metroul, piata si cele 3 spitale. Zau daca stiam ca la capitolul "Facilitati DIN COMPLEX" din antecontract intra si chestiile astea. Maaare complex avem frate!
Pai eu asa inteleg ca sauna, terenul de sport, sala de fitness,descrise la facilitati DIN COMPLEX sunt la fel ca spitalele si piata, deci si astea fac parte din complex.
Multumesc RCC ca ne-ai lamurit, habar n-aveam ce proprietara mare eram si promit sa-mi sterg pios picioarele pe viitoarele stergatoare de la intrarea in bloc, ca sa nu mai aduc apa si mizeria din subsoluri pe scarile ventilate natural!

Anonim spunea...

pt cei care nu au observat gardul exterior se scufunda pe zi ce trece pe anumite portiuni

Anonim spunea...

La rubrica "noutati" poate fi trecuta taxa de "nu stiu ce" pentru centralele termice in valoare de 200 lei. Asta asa ca am luat apartamente la cheie.
Pai nu era nene treaba firmei sa autorizeze punerea in functiune a centralei? Cei de la gaze, atunci cand au facut PIF-ul, de ce nu au cerut aceste documente?
Cica o sa verifice centrala. Pai daca ma gandesc bine, lucrul acesta a fost facut acum aproape un an. Acum trebuie sa platim chestia aia? Nu mai intelege nimeni nimic. Poate mai vor banii inca odata pe apartamente.

Anonim spunea...

acum este foarte clar Toate pacalelile ce ne au fost trase au fost gandite de filip liliana Si mie mia luat 5 milioane lei pentru tarif redus la notar dar...notarul ne_a furat terenul de sport si parcarile Eu fac azi plangere penala

Anonim spunea...

unde a disparut dl AVI? ma jumulit de foarte multi bani Nu mai dau de el

Anonim spunea...

a ramas cineva pe care nu l-a jumululit "dl" avi de bani?

Anonim spunea...

Am dat ceva unuia dintre ajutoarele lui; suma modica fata de cele vehiculate, de mii de Euro.
In momentul in care mi-a cerut un supliment si pentru muncitori, in conditiile in care lucrurile nu erau facute asa cum vroiam, i-am dat flit.
Indiferent de cat si cui dadeai tot nu se rezolva nimic pentru ca nu aveau cu cine face lucrari de calitate.
Daca studiati diverse cladiri de interes public ridicate in ultimii ani o sa observati o mai mare atentie la finisaje. De ce? Pentru ca investitorul a fost direct interesat de atragerea clientilor. Aici, intai am semnat antecontractele si apoi a trebuit sa inghitim ce ne-au servit ei, ca doar nu stateau ei in toate apartamentele. Apartamentele in care stau ei sunt cu siguranta mai bine facute.

Anonim spunea...

nu trebuieste sa receptionam partile comune asa cum vrea FILIP si rcc Se pare ca ansamblul nostru are o autorizatie de construire naspa iar receptiile sant aiurea facute atunci cand blocul nu era finalizat Din comisia de receptie trebuia sa faca parte si pompierii

Anonim spunea...

in proiect sigur sant prevazuti hidranti pentru stinferea incendiilor pe fiedare etaj In caz de incendiu o sa ardem ca prostii VREAU CARTEA TEHNICA sa ma conving

Anonim spunea...

ATI OBSERVAT FAPTUL CA BORDURA CARE SE TOARNA IN JURUL BLOCULUI A ESTE IN VALURI?
COMISIA DE PRELUARE A SPATIILOR COMUNE CE PARERE ARE?
ASTA CA SA VA CONVINGETI CAT DE PROST AU LUCRAT OAMENII ASTIA SI, DUPA TOATE CRITICILE, NU S-AU TREZIT NICI IN CEASUL AL 13-LEA.
CINE STIE CE O FI IN SPATELE TENCUIELII FRUMOASE?????

Anonim spunea...

Este incredibil cat de tampiti ne considera madam Filip. Sfatuita de notarii si avocatii ei a reusit sa dezmembreze terenul de tenis. Sfatuita in continuare cum sa iasa bazma -curata cu preluarea spatiilor comune,azi a trimis personaje "bine -intentionate " ca sa semnam, fiecare in parte, cate un proces verbal de preluare a IMOBILULUI. Vazand ca nu o scoate la cap cu asociatia, s-au gandit sa o sunteze punandu-ne sa semnam fiecare in parte pt. preluarea imobilului. Va rog fiti atenti si nu semnati ca altfel vom fi in continuare fraieriti cu acte in regula !!!!!